Oamenii sunt inca frumosi

     De ceva timp evit sa scriu pe acet blog. Evit deoarece am senzatia ca m-am slutit si parca nu imi doresc sa imi patez acest spatiu, asa drag mie.


     Anul acesta a fost un an covarsitor pentru mine, a fost un an in care limitele mele au fost impinse dincolo de gand si de cuvinte. Simt nevoia sa vizualizez pe repede-inainte fiece luna din an, luna ce a venit in tandem cu problemele aferente.

     An cu schimbari drastice, unele inerente, altele mult prea bruste. An in care mi-am pierdut omul alaturi de care credeam ca pot trece prin viata mai simplu si mai usor. Om care mi-a zdruncinat din temelie tot ceea ce am crezut ca insemn, toata putinta, toata vointa, tot, tot, tot.

     Nu stiu daca l-am iubit, cat am iubit ideea sa fiu cu el, sa il schimb, sa ii imping potentialul la maximumul pe care stiam ca il detine. sa-i fiu partas la succesul pe care l-ar fi putut avea. Cred inca in potentialul lui, chiar daca tot raul pe care mi l-a cauzat nu-l pot picta in cuvinte. Cred ca va fi bine. Asa cum cred ca si eu voi fi bine, la un moment dat.

     Itinerariul meu a continuat cu schimbarea locului de munca, loc unde m-am simtit ca "acasa", unde am crescut, m-am poticnit, m-am ridicat, m-am rasfatat, am evoluat. Loc in care m-a facut sa imi (re)descopar curajul sa spun: "Nu, va multumesc, dar pot si merit mai mult!". Acolo am intalnit-o si pe Flori, nebuna care a acceptat sa imi fie partasa la drumul meu, indiferent de traiectoriile pe care acesta l-a avut si le va avea.

    Apoi am haladuit profesional 2-3 luni fara niciun avantaj financiar, in timp ce datoriile personale s-au tot adunat si adunat. Timp in care m-am simtit inutil si neputincios, timp in care toate cunostintele pe care le-am adunat 'se prafuiau' in vreun cotlon al mintii. Perioada de supravietuire si de renuntare in slow motion la tot ceea ce credeam ca ma defineste.

     In doar aproape 5 luni am trecut de la un job unde eram cel mai bun la jobless, de la o relatie pe care o credeam super faina la singur cuc, de la activ social la sinucis social, la insomniac, la plin de datorii, la o casa goala, la fara niciun chef sa ma mai scol din pat, la un handicapat in so many ways.

     Am crezut c-am iesit la liman atunci cand mi-am gasit un job fain (cel actual), am crezut ca am scapat de acel alter ego ce nu am crezut ca in mine ar exista, dar fals. La cateva saptamani de la angajare, am clacat medical..lunile de nesomn, de nemancat, de liniste mormantala, de zacut in pat, de tot... mi-au futut imunitatea. Dar hei!, lucrez. O sa fiu bine. O sa fiu la fel de cool precum eram odata. Macar profesional vorbind. Dar NU.

     M-am lovit de un alt zid, si de inca un zid si de inca un zid. Damn it! Trebuia sa o reiau si sa ii invat pe omuletii astia faini ca sunt un tip fain si reliable si ... ca sunt. Intru totul sunt.

     Sau, ca niciodata, abordarea mea a fost si este eronata? Hm, niciodata nu am gandit c-as gresi eu pe undeva. Hai sa nu mai fiu spontan, hai sa ma minimizez pentru a-mi maximiza expectantele. Si hai ca a mers.

     Am descoperit ca sunt din nou eu. Mai putin snob, mai mult simtamant, mai slab, mai gras, mai happy. Mai atent daca o fac de oaie, mai cersind scuze in juru-mi - atat de atipic sinelui - daca am gafat-o.

     Am descoperit oameni care au avut rabdarea (si care inca o au, habar nu am de unde atata izvorata) sa ma ajute sa trec peste hopuri, peste piedicile pe care adesea singur mi le princinuiam. Am cunoscut un manager atat de smart si de distributiv si atat de fain, incat mi-am dat seama ca mai am inca un car si juma' de invatat. Am cunoscut colegi care sunt acolo no matter what, atata timp cat as avea curaj sa ii las sa fie. (inca handicapat social, mii de 'multumiri' fostului)

    Am descoperit-o pe Catalina, un om cat o mie de oameni. Un om pentru care nu am cuvinte destule in desaga sa ii multumesc pentru tot suportul oferit in zecile de momente in care m-am simtit mic si al nimanui. In care am simtit ca sunt degeaba si inutil. In atatea momente cand m-am simtit insuficient si nicicand mai slut.

     Acum sunt aici si acum. In momentul in care am inceput, deja, sa cred din nou ca exista totusi oameni care si prin simpla lor prezenta te pot face sa zambesti. Cu motiv sau fara niciun motiv at all.

     Me happy!


0 comentarii: