O scrisoare intarziata

     M-apuc de scris, as usual, la miez de noapte si chinuit de ganduri artistice. Sau, cel putin, asa sper eu. De asemenea, m-apuc de scris la cateva luni bune dupa cerinta ta.


     Acum conditiile s-au schimbat intre noi, s-au updatat unilateral (stiu ca tu inca nu imi intelegi in totalmente premisele pentru care am ales aceasta cale), astfel incat eu am ajuns in sfarsit sa fiu 100% obiectiv. Fara draci. fara ganduri spurcate, fara zambete. Doar eu - in fata acestui monitor.

     Tind, din ce in ce mai des, sa cred ca paranoia zodiacala a lui Catalin incepe sa "makes sense a lot to me". Anumite lectii karmice pe care nu mi le-am invatat si ma tot izbesc de ele; cel mai nesimtit exemplu, care mi se tot repeta, de incepe sa ma scoata grav din sarite este ca ma tot intalnesc ori cu tipi nascuti in intervalul  9-13 aprilie (Ionut nascut pe 11.04), ori cu numele de Ionut. Daca nu este una, este alta, daca nu chiar amandoua. Revenind la tine, adu-ti aminte ca iti spuneam ca oarecum ii pot multumi lui Catalin, pentru ca m-a-nvatat, clar fara sa vrea, cum sa ma comport cu tine. Dar din pacate, fara reciprocitate, nu poate sa existe niciun upgrade. 😉

     Ai pornit cu frici in prietenia cu mine, ai pornit cu expectante, iar eu mi-s as in a insela asteptari. Ma tot dezamagesc pana si pe mine insumi. Mai des, mai rar, asta mi-s! Ti-ai propus sa ma schimbi, caci ai vazut potential in mine, habar nu am ce fel de potential mai zacea in mine, la vremea cand ai decis sa ma izbutesti, dar ai... ai vrut. Si pana la un punct ai si reusit.

     Acum suntem pe cai diametral opuse sau paralale sau distincte sau cum vrei tu sa le numesti; eu sunt ok cu asta, tu - probabil ca nu. E foarte simplu sa arunci un om dintr-o categorie faina si pozitiva, intr-o alta negativa si sacaitoare si, cel mai grav, defaimatoare. Mai greu e, parerea mea, sa reusesti sa-l mentii pe acel om, ce nu iti mai e prieten de calatorie, in aceeasi categorie. Si pentru mine a fost greu, dar te-am inteles pana la urma si am ales sa te pastrez in aceeasi categorie in care te-am bagat inca de cand te-am cunoscut prima oara: categoria oamenilor faini, super smiley, pozitivi si curati. Eu chiar cred ca esti un om fain si, pur si simplu, a fost bad timing.

    Cel mai important lucru pe care mi l-am insusit de la tine este acela ca in fiecare om pot gasi un cumul de liniste si frumusete, singura conditie ar fi sa il las pe (bietul) om sa fie. Pentru asta, si nu numai, iti multumesc ca m-ai lasat sa iti fiu companion.

     "Adevarata prietenie apare atunci cand tacerea dintre doua persoane este confortabila." 
                                                                                                                                David Tayson Gentry



0 comentarii: