De ce ne maturizam?

     Nu am cum sa nu ma gandesc la cat de naivi suntem noi oamenii. Iesim plini de vise din adolescenta si speram ca prima noastra relatia va dura o vesnicie. Pentru unii dintre noi, rarisimi de altfel, chiar dureaza. Pentru astia ceilalti dureaza cat o clipita de decada.

     Apoi, dupa aceasta prima relatie, decidem ca nu trebuie sa ne lasam demoralizati doar pentru ca o relatie nu a mers. Asa ca ne aventuram si mai idealisti in urmatoare relatie pentru ca, bineinteles, aceasta este THE ONE. Care va dura, logic, o vesnicie.

    Si faci un an de relatie. Fain milestone! Esti mandru/a nevoie mare. Esti in sfarsit in relatia aia care va dura la infinit. Fluturi in stomac, zambete, rasete multe, stiti voi… tot tacamul. Si mai faci un an de relatie perfecta; si inca unul, si inca unul, si.. tot asa. Pana cand te vei trezi intr-o dimineata oarecare si te vei simti strain/a in casa voastra, in patul vostru. Refuzi emotiile ce iti ineaca utopia. Le refuzi pentru ca ele nu pot fi reale. Tu ti-ai dorit ceea ce ai in juru-ti! Tu cu mana TA ai construit ceea ce acum iti repugna total. Nu iti lipseste nimic. De ce iti faci una ca asta? Ce e in mintea ta? Ce e in inima ta?

    Exact! Exact! De ce?

    Gatuit/a de decizia pe care ai ales-o, iti strangi lucrurile si pleci. Inima iti bate tare, tare si te intrebi ce naiba a fost in mintea ta. Oare este decizia corecta? Cu intrebarile de-a valma si fara niciun raspuns decizi totusi sa mergi mai departe. Indiferent de consecinte.

    Si il gasesti pe el/ea. Este diferit fata de tot ceea ce ai avut. Nu este exact genul de persoana la care te-ai uita si, totusi, nu iti poti dezlipi ochii. Te simti super atras de el/ea chiar daca are toate defectele care ar fi un big turn off. Asa ca decizi, contrar ratiunii, sa te arunci inainte in aceasta noua relatie. Dupa cateva milestone-uri, ramai iarasi singur/a.

    Nu ai mai fost rational/a, ai fost sentimental/a. Daca data trecuta nu a mers pentru ca ai fost prea organizat/a si prea robotel, acum, acum ai fost tocmai opusul. Cu ce gresesti oare?

    Nu exista un raspuns corect sau raspuns gresit. Insa existam noi care ne mai ridicam cate un zid ori de cate ori ne ridicam de jos.

    Pana la urma ce naiba inseamna sa fii matur? Eu cred ca, din pacate, reprezinta numarul de randuri de ziduri ridicate in jurul acelui adolescent idealist.

   

0 comentarii: