Pur sarcasm sau simpla agresivitate verbala?

     Am incercat sa scriu si sa rescriu acest articol si ma tot poticnesc. Pentru ca, am senzatia uneori ca, m-as disculpa; alteori simt ca, e nevoie sa pun punctul pe "i". In fine, intr-un final ma gasesc tot scriind la acest 'minunat' articol. :))
     Ideea mi-a venit dupa ce l-am rugat insistent pe un amic de-al meu sa lase agresivitatea verbala la un nivel mai domol, la care el, sec, imi raspunde ca nu e agresivitate, ci doar pur sarcasm. In mod direct, m-am simtit ofensat. De ce? Pai, e simplu: de cand sunt (iarasi) singur am considerat ca, mi-am rafinat stilul sarcastic de a conversa. Am avut toate atributele necesare care sa imi dezvolte aceste 'aptitudini' sfidatoare, antisociale (pot spune). Pana mi-a dat cu 'firma' in cap acest amic. :))
     Asa ca, m-a pus pe ganduri! Care este limita dintre un sarcasm fin si pura agresivitate verbala? Puteam sa jur ca, eu ma incadrez la sarcasm. :(
     Dar, se pare ca, incet-incet pierd din teren si, s-ar putea, ca  intr-adevar, sa nu mai fiu sarcastic. Sau lumea sa-mi perceapa gresit abordarea. Cert e ca, din ce in ce mai des interlocutorii sunt mai distanti:))
     Prefer sa fiu mai intepator atunci cand vorbesc cu cineva, sa il provoc sa gandeasca, sa imi adreseze replici inteligente. Sau, pur si simplu, sa se retraga din conversatie daca nu poate sa ma 'bata' in replici. Cer oare prea mult cersind putin IQ?
     Al naibii sarcasm! Pardon, agresivitate verbala...

0 comentarii: